Antallet af henvendelser til Forældrerådgivningen fordoblet på fem år

Antallet af henvendelser til Forældrerådgivningen fordoblet på fem år

Hver fjerde henvendelse til Forældrerådgivningen i 2017 handlede om mobning eller mistrivsel. Skole og Forældres formand opfordrer til hurtig og effektiv handling fra skolernes side, når børn mistrives.

Antallet af henvendelser til Forældrerådgivningen er steget for 11. år i træk. På fem år er antallet af henvendelser næsten fordoblet fra 791 i 2013 til 1523 i 2017.

Den fortsatte stigning i antallet af henvendelser til Forældrerådgivningen viser, at der er et stort behov for at forældre kan få uvildig rådgivning, når der er vanskeligheder i forhold til et barns skolegang.  

- Hver enkelt rådgivning er et lille bidrag til et bedre liv for en skoleelev. Derfor er jeg glad for, at forældrene bruger Forældrerådgivningen. Det er imidlertid bekymrende, at flere og flere forældre tilsyneladende oplever, at rådgivning er nødvendig, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

24 % af henvendelserne til Forældrerådgivningen handler om sociale problemer som mobning eller mistrivsel. Ofte har forældrene gennem længere tid forsøgt at løse problemerne i samarbejde med barnets lærere uden den ønskede effekt. Når forældrene henvender sig til Forældrerådgivningen, har problemerne ofte vokset sig så store, at forældrene føler sig magtesløse.

- Det er en sårbar situation for både barnet og forældrene, hvis et barn ikke trives i skolen. Min opfordring til skolerne er, at de prioriterer en tidlig og tilstrækkelig indsats, så snart de konstaterer, at et barn ikke trives. Det kan få alvorlige konsekvenser for barnet, hvis der ikke sættes ind i tide, siger Mette With Hagensen.

Forældrerådgivningen er en uvildig rådgivning, hvor forældre og andre, der oplever vanskeligheder i forhold til et barns skolegang, kan få anonym rådgivning via telefon eller mail. Rådgivningen består af en rådgivningsleder og knap 25 frivillige rådgivere. Rådgivningen er støttet af Undervisningsministeriet og drives af Landsforeningen Skole og Forældre, der er interesseorganisation for skolebestyrelser på folkeskoler og forældre til børn i folkeskolen.

Læs Forældrerådgivningens årsrapport for 2017

Yderligere kommentarer: Mette With Hagensen, landsformand, Skole og Forældre, mobil 31 71 63 78

Yderligere oplysninger: Anne Klebak, rådgivningsleder, Forældrerådgivningen, mobil 26 13 99 47 eller ak@skole-foraeldre.dk

 

Udgivet den

1. februar 2018

af

sp

Læs også

11.10.24
Gratis kursus til forældre, der har børn med ordblindhed
Skole og Forældre tilbyder i samarbejde med VUC et landsdækkende gratis kursus til forældre, der har børn med ordblindhed, og hvis barn går på en af...
10.10.24
Regeringen vil gøre det sværere at komme i det almene gymnasium
Regeringen vil oprette et nyt erhvervs- og professionsrettet gymnasium (epx), nedlægge 10. klasse og hæve karakterkravet til 6 for at komme på det...